Ankkuri, teksti vai tribaali – Lyhyt katsaus perinteisiin tatuointityyleihin

Mikäli erikoisuudet eivät ole sinun juttusi ja etsit jotain ajattonta ja perinteistä, tässä muutamia kautta aikojen yleisintä tautointityylejä.Image result for Old school ankkuri

Old school ankkuri

Kun mertenkävijät 1700-luvulla löysivät tatuoitua alkuperäisväestön kansaa, ottivat seilorit mallia ja he inspiroituivat merkkaamaan ihoaan erilaisin kuvioin. Ttutointeja otettiin muistoksi pitkistä matkoista ja seikkailuista merillä. Tässä lienee syy siihen, miksi yleisempiä teemoja ovat ankkurit, tikarit ja pääkallot. 1900-luvulla tatuoinnit yleistyivät ja tyylipiirteet tarkentuivat. Old school tatuoinneissa ääriviivat ovat paksuja ja mustia. Piirustustyyli on selkeä ja yksinkertainen. Puhtaat ja kylläiset värit loistavat kirkkaasti ja yleisesti käytetään vain päävärejä. Tästä perinteistestä “merimiestyylistä” on nyt tullut jo retroa.

Populaari new school

Mikäli sarjakuvat ja piirrosanimaatiot ovat makuusi, tämä tyylilaji on valintasi.

Viimeaikoina uudelleen suosioon noussut New school tuli tunnetuksi 80- ja 90-luvulla, joten nimestään huolimatta kyseessä ei ole uusi tyylilaji. Aihepiirit syntyvät sarjakuvista sekä viihdekulttuurista. Vaikutteita on otettu myös vanhoista klassikoista, mutta värimaailma saattaa olla kirkkaampi ja kekseliäämpi kuin perinteisen tyylisuunnan tatutoinneissa. Lisäksi tyylissä on pientä hassuttelun meininkiä ja teemoissa kummallisiakin aiheita.

Realismi

Tyylipiirteiltään realismia voisi sanoa perinteisen vastakohdaksi. Aihe kuvataan mahdollisimman elävästi ja realistisesti. Värien kontrasteilla ja varjostuksella pehmennetään kuvaa ja mustien ääriviivojen käyttöä vältellään. Vaikka taiteen historiassa realismilla on pitkä historia, tatuoinneissa se yleistyi vasta 1900-luvun lopulla.

Tribaali

Tribaalin tyylilaji alle mahtuu monta eri tyyliä ja perinnettä. Yhtenä yhteisenä tekijänä on, että tatuoinnit ovat saaneet vaikutteita maailman eri alkuperäisväestöjen tatuoinneista ja kehomaalauksista. Tätä tyylilajia voidaankin sanoa vanhimmaksi olemassaolevaksi tatuointityypiksi. Vaikka kategorian sisään mahtuu paljon eri kansoja edustavia tyylejä, tyyliltään tribaalit ovat yleensä mustia ja koristeellisin kuvioin tehtyjä. Tribaalin yhteydessä voidaan puhua esimerkiksi polynesialaisten heimojen tatuoinneista, jotka hakataan ihoon.

Black and grey

Musta ja harmaa -tatuoinnit ovat yleensä valokuvista jäljennettyjä muotokuvia. Tyylillisesti black and grey on hyvin lähellä realismia, mutta väreinä käytetään vain mustaa ja vettä, jolla mustetta laimennetaan haaleaksi. Nykytatuoijat käyttävät myös harmaata mustetta.

Tekstit

Mikäli yksi kuva ei mielestäsi kerro enemmän kuin tuhat sanaa, tekstitatuointi sopii sinulle. Kirjaimia tatuoidaan sekä valmiilla että tilaustyönä tehdyllä fontilla ja käsinkirjoitettuna.