Japanilaisen tatuoinnin mestari Horiyoshi III

Nakano Yoshihito eli Horiyoshi III (s. 1946) on japanilainen mestaritatuoija, joka on erikoistunut japanilaisiin, koko kehon peittäviin Irezumi- ja horimono-tatuointeihin. Irezumilla viitataan yleisesti tautointiin liittyvään rikollisuuteen ja rikollisiin, kun taas horimono viittaa tatuointeihin, jotka on otettu puhtaasti viihteen vuoksi. Horiyoshi on matkustanut ympäri maailman levittäen tietoja ja taitojaan tunnetusta japanilaisesta tatuointityylistä.Image result for Nakano Yoshihito eli Horiyoshi III

Jo 40 vuoden ajan Irezumien ja horimonojen parissa työskennelleenä, Horiyoshi on saavuttanut ennenäkemättömän ammattitaidon. Normaalisti tautoijat tekevät luonnoksen ennen tautoimista, mutta Horiyoshi piirtää suoraan iholle, ilman luonnoksia.

Ensiaskeleet

Jo 11 tai 12-vuotiaana Horiyoshi ihastui Irezumien kauneuteen. Nuori poika näki kylpylässä japanilaisen gangsterin alastoman kehon, jonka peitti kaulasta varpaisiin kauniit ja värikkäät japanilaisesta perinteestä otetut motiivit ja luontoaiheet.

Ensimmäiset tautointikokeilunsa Nakano piirsi omaan kehoonsa. 21 vuoden ikään päästyään Nakano vieraili Yoshitsugu Muramatsun, Yokohaman Horiyoshin studiolla ja 25 vuoden ikäisenä Nakanosta tuli tämän oppipoika. Perinteisesti oppipojaksi pääsee osoittamalla lojaaliuttaan ja luottamusta mestarilleen asiakkuuden kautta ja näin teki myös Nakano.

Hänen koko kehon peittävä tautointi on hänen mestarinsa tekemä. Vuonna 1971 Nakanon mestari jäi eläkkeelle ja nimesi itselleen kaksi seuraajaa, Horiyoshin II tittelin sai mestarin poika ja Nakanosta tuli Horiyoshi III. Horiyoshi aloitti uransa tekemällä tatuointeja perinteisesti vain käsin, mutta nykyään käytössä on myös kone.

Oppipojasta mestariksi

“Käytän epärealistisia värejä. Tatuointi on kuin puolitiessä oleva maailma. Me yritämme näyttää asioita, jotka eivät ole olemassa, niin kuin ne olisivat. Taas ne asiat, jotka ovat olemassa, ilmaisemme mieluummin abstraktisti kuin realistisesti. Jos et pysty ymmärtämään näitä asioita, sinusta ei voi tulla hyvää tatuoijaa. ” Näin Horiyoshi kuvaa tatuointitaidon mestaruuteen tähtäävää ideologiaa.

Horiyoshi jäi oppivuosien jälkeen Yokohaman satamakaupunkiin harjoittamaan opittuja taitojaan. Hänen koko vartalon peittävissä tatuoinneissa kehon kurvit ja lihasten liikkeet on otettu huomioon. Pionit ja kirsikan kukat koristavat ihoa, jossa tiikerit hiipivät ja lohikäärmeet kiemurtelevat.

Horiyoshi pitää jokaista pientä detaljia ja motiivia tärkeänä osana onnistunutta kokonaisuutta, ja siksi asiakkaat maksavatkin kymmeniä tuhansia dollareita kokovartalotatuoinneista, joita tehdään viikoittain, tunti kerrallaan ja useamman vuoden ajan.