Jotain vanhaa, jotain uutta ja jotain lainattua – tautointityylien värikäs kirjo

Mikäli perinteisimmistä perinteisimmät tatuoinnit eivät kiinnosta ja uunituoreet trenditkään eivät ole sinun juttusi, traditioista ammentavat, Meksikosta ja Japanista estetiikkaa lainaavat tatuoinnit voisivat sopia sinulle. Ajan hermoilla elävälle perinteen ystävälle, taas sopii neo traditional -tyyli, joka on perinteisestä tatuointityylistä nykypäivään pävitetty versio. Tässä vielä lyhyesti muutama tyyli lisää inspiraation löytymiseksi.

Japanilainen irezumiImage result for Japanilainen irezumi

Japanilaisen tyylin historia ulottuu 1600-luvun Edo-kauteen, jolloin Ukiyo-e-puupiirrostyyli yleistyi. Tatuoinnit ovat ottaneet vaikutteita puupiirrostyylille ominaisista esteettisistä muodoista, kuten mustien ääriviivojen, voimakkaiden ja puhtaiden värien käytöstä sekä orgaanisista kuvioista. Japanilaiset tatuoinnit kertovat maan historiasta ja mytologiasta ja täten aiheet usein ammentavat kansantarustosta ja buddhalaisuudesta. Tatuoinnit ovat suuria kokonaisuuksia, joissa kaikki kuvat liittyvät toisiinsa. Perinteiset japanilaiset tatuoinnit kaiverretaan käsin, ilman konetta.

Meksikolainen chicano

Meksikolainen chicano on lähtöisin Yhdysvaltojen meksikolaisyhteisöstä ja 1940-luvun Pachucon jengikulttuurista. Temaattiset aiheet liittyvät alamaailmaan sekä meksikolaiseen kuolleiden päivään. Pääkallot, naiset, uskonnolliset symbolit ja kukat kuuluvat chicano-tatuointien kuvastoon. Tatuoinnit tehtiin alunperin käsin neulalla ja perinteisin aihe oli pachuco-risti sormessa osoittamaan lojaaliutta jengille. Ulkomaailma yhdistikin tautoinnin jengiläisyyteen ja rikollisuuteen.

Illustratiivinen

Perinteistä old school -tyyliä ja realismia yhdistelevän illustratiivisen tyylin tunnistaa mustista ääriviivoista, värikylläisyydestä sekä realistisesta varjostustekniikasta. Lopputuloksena tatuoinnissa on old schoolin retrohenkisyyttä ja kirjankuvitusmaista otetta.

Surrealismi

Surrealismin tyyli on ottanut vaikutteita luonnollisesti samannimisestä taidehistoriallisesta tyylisuunnasta sekä Salvador Dalista. Tyyli sekoittaa realismia ja muita tyylisuuntauksia toisiinsa. Temaattisesti aihepiirit tulevat unien maailmasta ja fantasioista, joissa vain mielikuvitus on rajana.

Neo-traditional

Neo-traditional on syntynyt perinteisestä tyylistä. Värienkäyttö ja ääriviivojen käyttö on kehittynyt hienostuneempaan suuntaan ja kuvat ovat yksityiskohtaisempia. Mustien ääriviivojen vaihteleva paksuus sekä värikontrastien rikkaus antavat tyylille realistisempaa syvyyttä. Aiheina ovat yleensä tyylitellyt eläimet ja naiset.

Kauhutyylit

Kauhuaiheiden alle mahtuvat sekä värilliset kauhutatuoinnit sekä musta ja harmaa -tyyliset tatuoinnit. Teknisesti väritatuoinnit ovat realistisia, mutta aihepiirit tulevat kauhuelokuvien hirviöistä. Synkät aiheet jatkuvat myös mustan ja harmaan sävyisissä tatuoinneissa. Teemat ja tyylit ovat biomekaanisten, bio-orgaanisten ja realistisen tautointien yhdistelmiä. Tatuoinnit ovat yleensä isoja, koko käden taikka selän peittäviä.