Vaikka moni hankkii tatuoinnin ensisijaisesti ilmaistakseen itseään ja saattaa kuvitella, että juuri oma tatuointi on aivan erityisen ainutlaatuinen, on tatuoinneissakin nähtävissä tiettyjä aihepiirejä, jotka toistuvat tiettyinä aikoina. Puhutaan toisin sanoen tatuointimaailman trendeistä. Monet tatuoijat pystyvät varmasti nimeämään kunkin vuoden ajalta kaikkein halutuimmat tatuointityypit ja -aiheet. Esimerkiksi 90-luvulla huippusuosittuja olivat tribaalikuviot ja aivan erityisen suosittu paikka etenkin naisten ottamille tatuoinneille oli alaselkä. Nykyään alaselkään otetaan tatuointeja vain harvoin.Image result for Suosituimmat tatuoinnit

Usein trendeistä puhuttaessa voidaan nostaa esille sekä itse kuvituksen teema, toteutus tai myös se, missä päin kehoa tatuointi sijaitsee. Seuraavaksi käydään läpi muutamia erityisen muodikkaita tatuointeja, joita monet tatuoijat ympäri maailma ovat saaneet harjoitella lähes kyllästymiseen saakka.

Sormitatuoinnit

Usein tatuoijat varoittavat asiakkaitaan sormitatuoinneista sen vuoksi, että ne ovat alttiimpia kulumiselle. Kädet ovat jatkuvasti esillä ja niiden jatkuvan pesemisen ja käyttämisen vuoksi tatuoinnit sormessa saattavat kulua tai haalistua helpommin kuin muihin paikkoihin sijoitettavat tatuoinnit. Tämä ei kuitenkaan estä ihmisiä haluamasta sormitatuointeja ja syyt tähän ovat melko selvät. Pikkuruinen tatuointi sormessa on helppo tatuointi, joka ei ole erityisen näkyvä, mutta silti persoonallinen. Usein sormeen otetaan esimerkiksi sormusta muistuttavia tatuointeja tai minimalistisia kuvioita. Vastaavanlainen pikkutatuointi saatetaan ottaa myös esimerkiksi korvan taakse. Useimmiten nämä tatuoinnit ovat hyvin yksinkertaisia.

Tatuoinnit rintojen alla

Yhä useammat tatuointeja hankkivat naiset päätyvät sijoittamaan tatuointinsa rintojen alle. Erilaiset koristeelliset kuviot rintojen alapuolella ja vatsan yläosassa ovat tyylikkäitä ja näkyvät muille lähinnä esimerkiksi uimarannalla.

Mandalatatuoinnit

Yhä useammin katukuvassa voi nähdä ihmisten iholla myös mandalakuvioita ja monen mielestä kyseessä ovat kauneimmat tatuoinnit tämän hetken trendien joukossa. Kyseessä ovat geometriset kuviot, joita voi suunnitella rajattomiin ja jotka on siksi helppo räätälöidä juuri omannäköiseksi. Mandalakuviot ovat näyttäviä ja tarjoavat taatusti puheenaiheita.

Vesiväritatuoinnit

Mikäli etsii pehmeää ja herkkää, mutta samalla huomiotaherättävää tatuointia, ovat viime aikoina yleistyneet vesiväritatuoinnit erittäin hyvä vaihtoehto. Vesiväritatuointeja on olemassa useita eri tyyppisiä. Joissain vesiväritatuoinneissa on käytetty niin kutsuttua roisketekniikkaa, jolloin tatuointi näyttää siltä kuin sen olisi saanut aikaan vesiväriroiske. Toinen suosittu tyyli on terävistä linjoista muodostuva kuvio, joka on täytetty vesivärimäisesti.