Monesti kuulee sanottavan, että tatuointi kaduttaa sitten vanhempana. Tämä lausahdus kertoo usein enemmän puhujan kielteisestä asenteesta tatuointeja kohtaan, kuin itse totuutta. Tatuointi kasvaa ja ikääntyy kantajansa kanssa. Otettu kuva on usein vakavan harkinnan jälkeen otettu. Siihen liittyy kokemuksia, tunteita ja tarinoita. Kuva kehossa voi tuoda myös lisää kokemuksia, joita muistella myöhemmin.

Iho ikääntyyImage result for Ultravioletti-tatuoinnit kasvattavat suosiotaan myös Suomessa

Iho vanhenee ja muuttuu ikääntyessämme. Voimme saada läiskiä, iho voi venyä ja ryppyyntyä. Iho menettää siis elastisuuttaan ja kimmoisuuttaan. Iho uudistuu lukemattomia kertoja jo päivän aikana, puhumattakaan eliniän ajasta. Ihon värikin harmaantuu tai muuttuu jopa läpikuultavan oloisen ohueksi. Tällöin ihossa oleva kuvakin muuttuu. Muste voi levitä, yksityiskohdat kärsiä ja ihon muuttuminen voi vääristää kuvaa. Onko tämä esteettinen haitta kuitenkin enemmän katsojaa häiritsevä ominaisuus vai kantajaa?

Tatuointi säilyy toisilla ihmisillä paremmin kuin toisilla. Kannattaakin valita kuva ja tatuoija, jonka taidetta jaksaa katsoa. Pienet yksityiskohdat muuttuvat ymmärrettävästi helpommin epäselviksi kuin selkeät isommat kuvat. Hyvä tatuoija osaa myös neuvotella kuvan sijainnista ja mahdollisista muutoksista asiakkaan kanssa. Iäkkäämpään ihoon tatuoinnin teko on myös haastavampaa, joten älä lykkää ihannekuvaasi loppuun asti.

Arvostelu on turhaa

Tatuoinnit ovat vahva osa ihmistä iästä riippumatta. Vanhentumista emme voi estää, vaan muutokset on parempi hyväksyä. Joku voi sanoa, että tatuointia ei kannata ottaa, koska 30 vuoden päästä se näyttää huonolta ja vanhana kaduttaa. Tällöin unohdetaan se syy, miksi tatuointi halutaan ottaa ja ne 30 vuotta, kun siitä voi nauttia. Kuvaa voidaan välissä myös muuttaa, peittää tai parantaa. Ikääntyminen kuuluu kuitenkin jokaiselle, jolloin kuvat ovat osa ihmisen elämäntarinaa ja kertovat hänestä itsestään jotakin. Miksi oman elämänsä valintoja pitäisi katua etukäteen? Jos tiedät vaikka haluavasi lapsia, voit miettiä otatko alavatsan tatuoinnin vasta lasten jälkeen vai vaihdatko kuvan paikkaa, jos vatsan venyminen ja sen vaikutus kuvaan huolettaa. Olennaista on kuitenkin, että tatuointi oman oman päätöksesi, harkintasi ja halusi tulos. Silloin se harvemmin kaduttaa sinua. Muiden mielipiteistä ei oman kehon kohdalla tarvitse niin välittää. Kanna kehosi, kuvasi ja tarinasi ylpeydellä loppuun saakka.