Tatuoinnilla tarkoitetaan ihoon tehtävää pysyvää merkintää tai kuviointia pistelemällä ihoon väriaineita. Nykypäivänä tatuointeja on saatavilla useilla eri tekniikoilla, joista yksi onkin suosiotaan kasvattaneet UV -tatuoinnit. (Ultravioletti eli UV- säteily on sähkömagneettista säteilyä, jonka aallonpituus on lyhyempi kuin näkyvän valon. UV -säteily jaetaan kolmeen säteilyalueeseen: UVA -säteily, UVB -säteily sekä UVC -säteily.)Image result for Ultravioletti-tatuoinnit kasvattavat suosiotaan myös Suomessa

UV -tatuoinnit ovat ultraviolettivalossa loistavia tatuointeja, joiden tekemiseen käytetään erityisesti siihen suunniteltuja erikoismusteita. UV -tatuoinnit ovat siitä erikoisia, että ne eivät varsinaisesti näy normaalissa päivänvalossa vaan ovat lähes kokonaan näkymättömiä. Ensimmäiset kaksi vuotta tekemisestä UV -tatuoinnit ovat näkyvimmillään, sillä yleensä tatuoinnin paranemisaika on noin 12-18 kuukautta. UV -tatuoinnit voivat olla yksittäisiä omia tatuointejaan, tai ne voivat olla osa normaalilla tatuointimusteella tehtyä tatuointia . Kaikki tatuointitaiteilijat eivät suostu tekemään UV -tatuointeja, sillä erikoismusteita epäillään allergeeneiksi ja karsinogeeneiksi. Erikoismuste saattaa aiheuttaa joillakin ihmisillä ihottumaa sekä kutinaa.

Harkitessa UV -tatuointia, on syytä paneutua sen aiheuttamiin riskeihin. UV -tatuoinneissa käytetty erikoismuste saattaa aiheuttaa sivuvaikutuksia, joista yleisimmät ovat erilaiset ihottumat. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että se aiheuttaisi kaikilla käyttäjillä sivuoireita. Toinen asia, joka tulee ottaa huomioon on se, että UV -tatuoinnin tekeminen kestää huomattavasti kauemmin kuin normaalin tatuoinnin tekeminen. Ne usein myös maksavat enemmän, koska erikoismuste on kalliimpaa käyttää. Tatuointitaiteilijaa valitessa kannattaakin tutustua tekijän aiempiin töihin ja vertailla tekijöitä, jotta saa parhaan vastineensa rahoille. Halvalla ei useinkaan saa hyvää, ei tässäkään tapauksessa.

Ultavioletti -tatuoinnit ovat vieläkin melko harvinaisia ja niiden saatavuus on melko rajallinen. Suomessakin on kuitenkin mahdollisuus saada itselleen UV -tatuointi, mutta tekijä tulee valita huolella riskien minimoimiseksi. UV -tatuoinnit ovat hieno lisämauste normaalilla musteella tehtäviin tatuointeihin, mutta ovat toimivia myös omana kokonaisuutenaan. Etenkin se, ettei tatuointi ole jatkuvasti näkyvillä, vaikka olisikin näkyvällä paikalla, on monien ihmisten mieleen. Tästä syystä ultravioletti -tatuointi onkin sopiva vaihtoehto monille. UV -tatuoinnit niin kuin myös normaalilla musteella tehtävät tatuoinnit ovat tulleet Suomeen jäädäkseen, ihmiset voivat valita heille mieleisensä.