Vesiväreistä luonnosteluun – tuoreimmat ja trendikkäimmät tatuointityylit

Erilaisia tatuointityylejä on valtava määrä ja tatuoijat kehittelevät jatkuvasti uusiImage result for aquarell tattooa, persoonallisia tyylejä ja tekniikoita. Katukuvassa näkyy yhtä aikaa vanhoja, perinteisiä tyylejä kuten myös uutuuksia. Trendit nousevat ja laskevat. Tästä artikkelista löydät muutamia uusimpia tulokkaita tatuointien maailmaan.

Vesiväri

Akvarellitekniikkaa jäljittelevä tyyli on yksi uusista ja erittäin suosituista tyyleistä. Värikkäät vesiväritatuoinnit ovat kuin siveltimin vedettyjä maalauksia. Mustaa ääriviivaa ei käytetä, jotta saadaan aikaiseksi maalausmainen lopputulos. Vaikka vesiväritatuoinneissa värit ovat pääasiassa, on mustaa käytettävä hieman, jotta tatuointi näyttää hyvältä myös myöhemmin. Tyyli on tunnettu vasta noin kymmenisen vuotta, joten tekniikka tulee varmasti vielä kehittymään eteenpäin.

Sketch

Vesiväritatuointien tapaan tyyli jäljittelee kuvataiteesta tunnettua tekniikkaa. Sketch-tatuointi muistuttaa luonnoslehtiöstä kopioitua, keskeneräistä kuvaa. Ääriviivat ovat epäselviä ja väritys osittaista. Vesiväritatuoinnin väritystekniikkaa käytetään usein myös sketch-tatuoinneissa.

Dotwork

Pointillismista inspiraation ottanut dotwork perustuu kuvioihin, jotka on piirretty vain pisteitä käyttäen. Monet dotwork-tatuoijat käyttävät stick-and-poke -menetelmää eli koko tatuointi tehdään tee-se-itse -tyylillä, yhdellä neulalla tatuointikoneen sijaan. Teemoina ovat yleensä geometriset, spirituaaliset taikka uskonnolliset aiheet. Dotwork-tatuoinnin tekemiseen menee normaalia pidempi aika, joten tämä tyyli sopii vain todella kärsivällisille istujille.

Geometrinen tyyli

Symmetriset muodot tatuoinneissa ovat olleet tunnettuja jo kautta historian, mutta puhtaasti geometriset ja pelkistetyt tatuoinnit ovat vasta viime aikoina tulleet suosioon. Geometriset tatuoinnit perustuvat selkeisiin ja yksinkertaisiin muotoihin. Usein ne tehdään mustalla tai kapealla väriskaalalla. Geometriset tatuoinnit viehättävät yksinkertaisen estetiikkansa vuoksi, mutta monet näkevät myös geometristen muotojen yhteyden pyhään geometriaan ja luonnosta löytyviin geometrisiin kuvioihin.

Trash Polka

Väripaletti on tiukasti rajattu punaiseen ja mustaan. Muutoin tyylisuunnan kuvailu on suhteellisen haastavaa, mutta trash polkan tunnistaa varmasti kun sen näkee. Kookkaiden trash polka -tatuointien tyylissä yhdistyvät realismi, abstraktit ja geometriset muodot sekä tekstit ja perinteiset tyylit. Trash polka sulattaa reippaasti usean tyylilajin yhteen.

Biomekaaniset tatuoinnit

Biomekaaniset tatuoinnit perustuvat kehon muotoihin ja ne on useimmiten piirretty vapaalla kädellä. Tatuoinneissa yhdistyvät realismi ja fantasia. Biomekaaninen tatuointi paljastaa ihon alla olevat avaruuden oliot ja kyborgimaiset elementit. Bio-orgaaniset tatuoinnit taas ottavat estetiikkansa koneiden ja avaruuden olioiden sijaan luonnosta.